24. lokakuuta 2015

Harharetki puna(juur)isten lasien taakse




 
 Joskus näkee taivaalla mäyräkoiran tai sen hevosen Muumeista.
Silloin voi tehdä vaikka maailman parhaita punajuurijauhelihapihvejä.

Punajuurijauhelihapihvien ohje:
1kg raakoja punajuuria
1kg naudan jauhelihaa
 2 prk Juustoportin luomu kermaviiliä
2 pss ranskalainen sipulikeitto-aineksia
2 kananmunaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
basilikaa
suolaa

Keitä raa'at punajuuret edellisiltana. Raasta kypsät punajuuret jäähtyneinä.
Sekoita sipulikeitto-ainekset ja kermaviili. Lisää kananmunat.
Lisää punajuuriraaste ja jauheliha.
Sekoita.
Jaa sopivan kokoisiksi pihveiksi pellille.
Paista 225 asteessa uunissa keskitasolla n. 12-15 min.

Suosittelen suojaamaan vaatteet esiliinalla raastaessa punajuuria, ainakin jos on samanlainen rähmäkäpälä kuin minä.
 Pihvit menossa uuniin.

P.s. Opin, että ero punajuurijauhelihapihvien ja lindströmin pihvien välillä on se, että lindströmin pihveihin käytetään säilöttyjä punajuuria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä puumerkki, ilahdun!